“Het schilderij bepaalt de volgende stap.”

Wanneer ik schilder zoek ik de dialoog. Ik benader mijn doeken niet met een uitgedacht idee. Ik benader mijn doeken met verf. Met kleur. Met een subtiele penseelstreek of een woeste uithaal. Daar start de interactie. Want wat vertelt het doek, nu het niet meer wit is? Waar vraagt het om?

De thematiek van mijn kunst ontwikkelt zich gedurende het schilderproces en gaat over de pieken en dalen van het menselijk bestaan. Over de contrasten tussen de ervaringen die we meemaken. Over liefde en woede, genot en pijn, en leven en dood. Want soms liggen deze dicht bij elkaar.

Mijn schilderijen kenmerken zich door texturen van meerdere verflagen, een combinatie van heldere kleuren en gedempte aardetinten, en een afwisseling tussen vloeiende overgangen en harde grove verfstreken.

Over mij

Arjan Paijers (1983) tekent en schildert al zijn hele leven. Na afronding van zijn studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (Zwolle, NL 2009) werkte hij jaren als docent beeldende vorming. Naast zijn baan in het onderwijs bleef hij tekenen, schilderen en exposeren. Recent heeft hij deze baan opgezegd, om zich volledig te kunnen storten op zijn kunst.

Foto: Ruth Eiting