Schilderij van het jaar

Kunst en wedstrijden… ik schreef er enige tijd geleden al iets over. Ik vind het een kick vind om mee te doen aan wedstrijden. Je weet nooit wie je mede/tegenstanders zijn, wat je kunt verwachten, waar je op beoordeeld wordt, en natuurlijk of je gaat winnen, of verliezen.

En precies die argumenten maken het voor mij ook lastig om aan wedstrijden mee te doen. Want kunst en wedstrijden, ik blijf het spannend vinden. Je stelt je kwetsbaar op: je zet je werk in the picture, brengt het naar buiten en niet in een veilige setting van een kleine expositie, maar het wordt direct in het volle licht geplaatst, daar waar iedereen het kan zien. Vanuit de vertrouwde omgeving wordt het meteen gade geslagen, als een pasgeboren baby die op een podium gezet wordt. Hoe kwetsbaar is een schilderij immers, als de verf nog na droogt onder de bovenste laag? Kan het schilderij, kan ik, omgaan met deze kritieken?

Er zullen vast ook complimenten zijn, maar kritiek blijft vaak langer hangen, is mijn ervaring.

Desondanks wil ik me door deze onzekerheid niet af laten leiden. Ik heb me een paar weken geleden ingeschreven voor de jaarlijkse wedstrijd Schilderij van het jaar. Hierbij beoordeelt een vakjury, en een publieksjury de ingestuurde werken. Mocht jij mijn schilderij een duwtje in de rug willen geven? Dan kun je stemmen via deze link. http://www.schilderijvanhetjaar.com/schilderij/1929

Alvast hartelijk dank,

Arjan Paijers

 

 

 

 

Leave A Comment